Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kávový dort

14. 6. 2011

fotografie1535k.jpgKorpus - 260 g bílků (8 – 9 ks),160 g žloutků (8 – 9 ks), 90 g hladké mouky, 80 g cukru krupice,100 g mletých vlašských oříšků

Krém - 400 ml mléka, 50 g hladké mouky, 90 g cukru krupice, 350 gmásla, Káva nebo Nescafé (dle chuti)

Příprava korpusu

Bílky se cukrem šleháme do pěny poté zašleháme žloutky. Zlehka ručně vmícháme prosátou hladkou mouku s mletými oříšky. Pečeme v dortové formě vymazané tukem, při teplotě 180 – 200°C.

Příprava krému

Do 2/3 mléka přidáme cukr a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme hladkou mouku. Poté to vlijeme do horkého mléka a za stálého míchání důkladně provaříme. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty přidáme na kousky nákrájené máslo, kávu a vyšleháme do hladkého krému.

Dohotovení

Vychladlý dortový korpus prokrojíme na 4 díly. Jednotlivé vrstvy naplníme 3/4 krému, zbývající 1/4 omažeme boky a povrch dortu, část krému použijeme na zdobení, které provedeme sáčkem a řezanou trubičkou. Boky posypeme mletými dia drobečky a nebo mletými oříšky.

Ozdoba

  • Zbytek kávového krému
  • Půlka vlašského ořechu
  • Čokoládová ozdoba
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář