Ořechový korpus s nugátovým krémem dochucený mléčnou náplní
KORPUS - 140 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, 150 g bílků, 50 g žloutky, 34 g oleje, 40 g kukuřičného škrobu, 3 gkypřícího prášku, 5 g vody
NÁPLŇ 1 - 300 g mléka, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový pudink, 250 másla, nugát podle chuti
NÁPLŇ 2 - 250 g 33% smetany, 350 g mléčné čokolády
DOHOTOVENÍ "guma plát" (hmota 1 a hmota 2), čokoládové ozdoby a oříšky namočené v karamelu
HMOTA 1 - 125 g bílků, 63 g kakaového prášku, 125 g moučkového cukru, 125 g másla, 63 g hladké mouky
HMOTA 2 - 7 vajec, 250 g hladké mouky, 225 g cukru krupice, 25 g vody
Ke hmotě 1 je potřeba šablona a silikonový plát.
KORPUS - Žloutky šleháme v kotli šlehacího stroje s vodou a asi
NÁPLŇ 1 - 4/5 mléka s cukrem dáme vařit, z 1/5 mléka a vanilkového pudinku uděláme zálivku a nalijeme do vroucího mléka. Mícháme do doby kdy není cítit škrob. Poté sundáme z plotny přendáme do mísy (určené do domácího habarta) a necháme šlehat do vychladnutí.
Do vychladlého, vyšlehaného krému přidáme máslo, řádně vyšleháme a ochutíme nugátem. A plníme do cukrářským sáčkem.
NÁPLŇ 2 - smetanu svaříme a pak do ní nalijeme rozpuštěnou mléčnou čokoládu. Na sporáku jěště chvilku míchame až vznikne spojená hmota sejmeme ze sporáku a necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den se zamíchá ruční metličkou, aby byla pevná a dala se tvarovat cukrářským sáčkem na vršek dortu a dovnitř.
HMOTA 1 - bílky smícháme s cukrem moučkou, zámícháme kakao a hladkou prosátou mouku, nakonec postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Připravíme si plech na něj dáme silikonový plát pak šablonu s jakýmkoli vzorem (kolečka, proužky, kolečka a křížky, atd.) hmotu přetřeme přes šablonu, opatrně sundáme šablonu a dáme do mrazáku. Mezitím si připravíme druhou hmotu.
HMOTA 2 - vejce s cukrem ušleháme do pěny ke konci šlehání vlejem pomalu vodu, a pak ručně zamícháme hladkou mouku. Tuto hmotu přetřeme přes zmrzlou hmotu a dáme to péct asi na 7 minut při 180°C.
DOHOTOVENÍ
z "guma plátu" vyřízneme dlouhý proužek podle výšky dortové formy (dortového ráfku). Formu vyložíme folií, která je také zastřižená podle formy / ráfku a vyložíme guma plátem.
Korpus rozřízneme na 3 stejné díly. Spodní díl vložíme do formy / ráfku, natříkáme střídave náplň 1 a náplň 2 cukrářským sáčkem a hladkou trubičkou číslo 14. Přiklopíme 2 dílem a postup opakujeme v opačném pořadí. Přiklopíme posledním dílem, náplní 1 zahladíme povrch dortu.
Dáme do lednice a za 2 - 3 hodiny mužeme vykrojit z formy / ráfku. Povrch dortu ozdobíme náplní 2 (cukrářským sáčkem a řezanou trubičkou číslo 6), čokoládovou ozdobou a oříškami namočené v karamelu.
Takto hotový dort můžeme servírovat.